Opština Šid u Programu energetske sanacije stambenih zgrada

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uručila je u Kraljevu zameniku predsednika Opštine Šid Đorđu Tomiću ugovor o zameni stolarije, odnosno povećanju energetske efikasnosti.

Na javni poziv, koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike, se prijavilo oko 90 opština sa teritorije Republike Srbije. Opština Šid je jedna od 67 opština koje su ispunile sve neophodne uslove za realizaciju Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Za realizaciju ugovora o povećanju energetske efikasnosti Opština Šid, zajedno sa Republikom Srbijom, snosiće 50 odsto troškova, a ostalih 50 odsto plaćaće domaćinstvo.

„Posle potpisivanja Ugovora o zameni stolarije sledi procedura raspisvanja dva javna poziva od strane Opštine Šid – za izvođače radova i za sve građane koji žele da zamene stolariju na svojim kućama ili stanovima. Sredinom avgusta možemo očekivati potpisivanje prvih ugovora o zameni stolarije između Opštine Šid i Republike Srbije sa jedne strane i građana sa druge strane“, rekao je zamenik predsednika Opštine Šid Đorđe Tomić posle potpisivanja ugovora o zameni stolarije.