Osam medalja Sirmiuma na prvenstvu Srbije u atletici

 U vikendu za nama u Novom Pazaru održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke (U18). Atletski klub Sirmium imao je šest predstavnik i ovoga puta svi su osvojili odličja.

Čančarević Anja osvojila je zlato u bacanju kugle i srebro u bacanju diska, Čikić Strahinja bronzu na 400m, odnosno srebro na 400m prepone. Đonić Stefan, još uvek pionir (U16) srebro na 110m prepone, Ilić Đorđe bronzu u bacanju diska. Filip Čarnopiski, učenik Krtinić Danila i Tomašević Dragane ubedljivo je trijumfovao u disciplini bacanje diska i potvrdio normu i učešće na EYOF-u koji se održava ovog meseca u Mariboru-Sloveniji.

Muška štafeta 100-200-300-400m u sastavu Ilić Đorđe, Krnjević Luka, Čikić Strahinja i Đonić Stefan došla je do bronzanog odličja.

„U suštini zadovoljni smo plasmanima, brojem osvojenih medalja, naročito imajući u vidu broj naših takmičara koji je nastupio. Ostaje žal za boljim rezultatima, ali to je sport, nadamo im se na nekim od idućih takmičenja,” napominju treneri Macanović, Tomašević i Krtinić.