Osma Višnjićeva književna susretanja

Šid je i ove godine, slaveći ime Filipa Višnjića, bio ponosni domaćin velikana srpske književnosti.

Dvorište Mesne zajednice Šid bilo je ovog predvečerja izvorište najlepše pesničke reči, mesto okupljanja pesnika misli i pesnika srca koji su svoje stihove recitovali Filipu u čast.

U susret „44.Višnjićevim danima“, u okviru ovogodišnjih Višnjićevih književnih susretanja, svoje svevremenske stihove govorili su Matija Bećković, Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Igor Mirović, Blagoje Baković, Miroslav Aleksić, Mirjana Bulatović, Slađana Milenković, Đorđe Nešić, Zoran Berić i Srđan Malešević.

Višnjićeva nagrada za književnost, prema odluci stručne Komisije, dodeljuje se ove godine „rođenom pesniku“, književniku, Budimiru Dubaku.

Višnjićeva književna susretanja održavaju se osmi put po redu u organizaciji Književne zajednice Šid i KOC Šid, zahvaljujući podršci i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Opštine Šid i Narodne biblioteke „Simeon Piščević“ Šid.

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.