Osnovna škola „Jovan Popović“ proslavila 60 godina rada

Osnovna škola „Jovan Popović” proslavila je 60 godina i Dan škole otvaranjem bine za scensko izvođenje i predstavom koju su pripremili đaci i nastavnici ove ustanove. Jubilej su dočekali u novoj, najsavremenijoj i moderno opremljenoj zgradi.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su Branislav Nedimović potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; Milan Kovačević zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice; Svetlana Milovanović gradonačelnica i mali gradonačelnik Igor Vujić sa saradnicima, načelnici gradskih uprava, direktori škola i zaposleni.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanoviä je rekla: „Ovu školsku godinu su đaci i zaposleni počeli u novom objektu, a ono što dalje sledi, kao što smo i obećali je rekonstrukcija sale za fizičko. U ovoj školi deca su talentovana i u smislu umetnosti ali imamo i dobre sportiste, tako da svakako zaslužuju i ovakvu školu i ovakvu fiskulturnu salu. Salu za fizičko ćemo početi na letnjem raspustu, radovi će početi verovatno u junu, planirana je rekonstrukcija postojeće sale, sa svom opremom, pratećim objektima, kao i sa teretanom, fitnes salom i salom za stoni tenis. Zajedno sa ovim spoljnim terenima koji već postoje ćemo otvoriti jedan pravi sportsko-rekreativni kompleks koji će moći da koriste, ne samo učenici ove škole, nego bar i stanovnici ovog naselja. Još jednom im čestitam Dan škole i drago mi je što su nas iznenadili tako što su u starom delu škole napravili salu, odnosno binu za scensko izvođenje, što mislim da je takođe deci ove škole potrebno jer njihova dramska sekcija odlično radi. Drago mi je da je stara škola ostala i dalje u funkciji i da će ovaj prostor biti zaista lepo prilagođen i namenjen”.

Povodom Dana škole Slobodan Stojilković direktor je rekao: „Na današnji dan, pre 60 godina počela je sa radom Osnovna škola „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici. Danas proslavljamo godišnjicu i otvaramo u starom delu škole pozorišnu salu koju ćemo priključiti ovom modernom objektu koji smo otvorili prvog septembra. Da bi đaci uživali u kulturi mi smo se danas ovde sastali da otvorimo salu i da prigodnom svečanošću obeležimo 60 godina od osnivanja škole. Škola ima 825 đaka i nov objekat ima kapacitet 1.200 đaka, rađen je na 4.100 kvadrata. Ima19 kabineta najmodernije opremljenih tako da je stvarno uživanje i milina raditi u takvom objektu”.

Jubilej se obeležava već nekoliko dana a danas je izvedena pozorišna predstava. Sutra će biti upriličen Dan otvorenih vrata za buduće prvake i učenike ove škole.