Otkrivamo prete li Srbiji nove grmljavinske oluje i nepogode

Srbiju su sinoć prvo zahvatile predfrontalne nestabilnosti, uz jake grmljavinske oluje i nepogode. Najjače oluje besnele su Vojvodinom, Mačvom, Beogradom, Podunavljem, Pomoravljem, Braničevskim okrugom i istokom Srbije. Jak grad naneo je mnogim predelima veliku štetu. Olujni vetar lomio je drveća, oštećeni su brojni objekti i aitomobili, a nekoliko udara groma uslovili su požare. Lokalno je u zonama oluja palo za dva sata i više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, uz urbane poplave i bujice.

Tokom jutra Srbiju je zahvatio novi talas oluja, ali i vrlo obilnih padavina i to u sklopu hladnog fronta. Srbiju je sa zapada zahvatio talas vrlo obilnih pljuskova sa grmljavinom, a oko podneva jake grmljavinske oluje iz Crne Gore obrušile su se na jugozapad, jug i jugoistok Srbije, pa je tako hladni front i ovim predelima doneo pad temperature za desetak stepeni, uz nepogode i olujni vetar.

Oko podneva širom Srbije i u Beogradu, bilo je „svega“  19-20°C, dok je na jugu i jugoistoku Srbije bilo i do 30°C, ali je hladni front posle podne i ovim predelima doneo pad za deset stepeni.

Dobra vest je da više nema opasnosti od grmljavinskih oluja i nepogoda poput današnjih i sinoćnih.

Od sutra sledi stabilizacija vremena, a povratak leta i pravih letnjih temperatura već od petka.