Otvorena sezona vožnje motocikala defileom više od 200 bajkera Moto-kluba Srem

Povodom početka sezone vožnje motocikala, Moto-klub „Srem” organizovao je defile motociklista ulicama grada. Više od 200 motociklista okupilo se ispred Hipodroma, da bi nakon toga prodefilovalo gradskim ulicama.

Apel  vozačima mopeda i motocikala o bezbednom učešću u saobraćaju  uputili su predstavnici Moto-kluba „Srem” i Srđan Jeftić komandir Saobraćajne policijske ispostave za grad Sremsku Mitrovicu, u prisustvu učesnika defilea i saobraćajnih policajaca-motociklista.

Srđan Jeftić komandir Saobraćajne policijske pohvalio je aktivnosti Moto-kluba „Srem” i dodao: „Motociklistii na ovaj način žeei da pokažu ljubiteljima motocikla da se i u vožnji na njima može uživati na bezbedan način. Na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici u toku prethodne godine poginulo je šest vozača motocikla, 25 ili putnika na mopedima je teže povređeno, dok je 30 vozača ili putnika na mopedima povređeno. Pored svih apela i dalje, pogotovo prilikom preticanja i prilikom skretanja postoji jedan problem nesavesnih vozača motocikla koji njima upravljaju brzinama koje su znatno veće od dozvoljenih  Zbog toga je potrebna dodatna opreznost u saobraćaju. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu svesni prisustva motocikala i da voze odgovorno.”

Ovom prilikom najavljen je i tradicionalni Moto-susret koji nas očekuje za dve nedelje.

Miroslav Radukić potpredsednik Moto kluba „Srem“u ime organizatora je rekao: „U narednom periodu, kada će motoristi biti više prisutni u saobraćaju naglašavam važnost nošenja kacige i svih potrebnih zaštitnih sredstava. Tradicionalni moto-skup biće održan po 27. put u našem gradu. Motoristi iz cele zemlje, ali i okruženja okupiće se od 3. do 5. do maja na istom mestu.”

Organizatori su najavili i niz pratećih programa, koncerte i naravno, defile ulicama grada.