Participativno budžetiranje – Rumljani glasali!

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

Po ustaljenoj praksi i novi, osmi ciklus projekta “Participativno budžetiranje” započeo je glasanjem na Gradskom trgu.

Dobar odziv na glasanju još jedna je potvrda koliko je projekat uključivanja građana u kreiranje opštinskog budžeta prepoznat od strane građana. Mogućnost da glasa iskoristilo je prvog dana 96 sugrađana, a glasale su i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica predsednika Opštine Biljana Popović Jovanović.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

“Na ovaj način još jednom pokazujemo koliko smo otvoreni za saradnju sa građanima, koliko želimo da građani sa nama učestvuju u kreiranju budžeta i koliko mi kao odgovorna lokalna samouprava se trudimo da ispunimo sve zahteve naših sugrađana. Ovo je dokaz da mi naše građane zaista poštujemo i vodimo računa o njihovom kvalitetu života. Pored glasačkih kutija u zgradama Opštinske uprave: Orlovićeva br. 5 i Glavna 107, tu je i mobilna kutija koja će proći naša sela. Prilikom izrade liste predloga osluškivali smo potrebe svih građana i one projektne ideje koje dobiju najviše glasova mi ćemo ih uvrstiti u budžet za narednu godinu i realizovati”, izjavila je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Svakog radnog dana do 6. novembra, u vremenu od 7.00 do 15.00 časova građani mogu glasati u Uslužnom centru – Orlovićeva br. 5 i u zgradi Opštine Ruma – Glavna 107, a već sutra biće organizovano glasanje i u Hrtkovcima i Platičevu.

U Hrtkovcima će se glasati u vremenu: od 09:00 do 10:30 časova, u Platičevu od 11:00 do 12:30 časova.

I ove godine građanima je dostupno elektronsko glasanje, i tu je dobro poznati mejl: participativno@ruma.rs.

Preuzmite glasački listić