PCR aparat kao donacija kineske kompanije Sanšur

Kineska kompanija Sanšur Biotech donirala je Zavodu za javno zdravlje PCR aparat. Tim povodom predstavnici kompanije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje posetili su Zavod u našem gradu. Svečanosti primopredaje prisustvovala je i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Gosti iz Kine i predstavnici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje obišli su laboratorije Zavoda za javno zdravlje i upoznali se sa PS dijagnostikom, u toku pandemije koronavirusa.

Prim dr Nada Petković Zec direktorica Zavoda za javno zdravlje se zahvalila kineskoj kompaniji na donaciji koja će omogućiti još bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu iz oblasti dijagnostike kovid-19 virusa.

„Imali smo priliku da upoznamo kompaniju Sanšur sa radom Zavoda za javno zdravlje, kao i sa dijagnostikom, procedurom i što bržom efikasnošću dobijanja rezultata od svih onih uzoraka koji su imali sumnju na kovid-19. Ovaj aparat aparat iz oblasti molekularne biologije je izuzetno specifičan, osetljiv i predstavlja zlatni standard u dijagnostici. Pored dijagnostike kovid -19, ovaj aparat omogućava i dijagnostiku drugih virusa. Cilj i namena ovog aparata je brza, laka i precizna dijagnostika” rekla je dr Zec.

Kako je istakla ovaj aparat iz oblasti molekularne biologije omogućiće još bolju i kvalitetniju borbu protiv virusa kovid-19.

Keri Ven predstavnica kompanije Sanšur Bioteh rekla je prilikom posete: „Veliko je zadovoljstvo što predstavljamo kompaniju Sanšur Bioteh danas u Srbiji. Veoma cenimo veliki rad zaposlenih u oblasti javnog zdravlja u borbi u kovid pandemiji. Nadam se da ćemo raditi zajedno, veoma cenimo timski rad u borbi kovid-19 pandemije. Takođe se nadam našem daljem zajedničkom radu u eliminaciji kovid virusa.”

Ova donacija kineske kompanije Sanšur unaprediće i još više ubrzati rad Zavoda za javno zdravlje i značajno će doprineti daljoj borbi protiv panedmije koronavirusa.