Pećinci: Podrška za humanost

Tokom protekle nedelje, Crveni krst Pećinci je brojnim aktivnostima obeležio Nedelju Crvenog krsta pod sloganom “Unstoppabble – Nezaustavljivi” – Računajte na nas zato što i kada je najteže i dalje smo zajedno.

Kako nam je rekla Gordana Konjević, sekretar CK Pećinci, svake godine se tokom Nedelje Crvenog krsta promoviše rad ove organizacije, ali i uruče zahvalnice volonterima, organizacijama i institucijama sa kojima CK ostvaruje saradnju.

“Proteklih godinu dana, svi zajedno smo pokazali koliko je važno da, ne samo dobro sarađujemo, nego i pomažemo jedni drugima. Zato mi je posebno drago što smo zahvalnicu za uspešnu saradnju uručili predsedniku naše opštine Siniši Đokiću, jer nam je izuzetno značila podrška koju smo tokom protekle godine dobili od lokalne samouprave, toliko da smo mogli bolje da se organizujemo i izađemo u susret svim našim sugrađanima. Takođe, ovo je bila prilika da predsednika upoznamo sa akcijama i aktivnostima naše organizacije i rezultatima koji se postižu u humanitarnoj oblasti” – rekla je Konjević i dodala da je u cilju promocije rada pećinačkog Crvenog krsta upriličena i poseta Mesnoj zajednici Ogar, kao mesnoj zajednici koja je veoma aktivna u našoj sredini u humanitarnoj oblasti, gde je za zainteresovane građane održano predavanje iz Prve pomoći.

Ona dodaje da je Prva pomoć simbol rada organizacije Crvenog krsta, jer predstavlja personifikaciju humanih ideja i želje da se pomogne onome kome je to najpotrebnije. Prezentaciju je održala dr Bojana Jovanović, koja je prisutnima uz praktičan primer prezentovala postupak sa osobom bez svesti, mere oživljavanja, prvu pomoć kod krvarenja i rane, prvu pomoć kod opekotina i zdravstvene tegobe.

“Prilikom posete smo MZ Ogar donirali sredstva za dezinfekciju, tečni sapun i maske. Promovišući humanost i solidarnost Crveni krst je bio u poseti korisnicima Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu, gde su nas dočekali direktorka Centra za socijalni rad Pećinci Biljana Jovičić, zaposleni u Dnevnom boravku i vidno raspoloženi korisnici Dnevnog boravka. Korisnicima smo uručili sto i stolice na poklon koje će koristiti za kreativne radionice u dvorištu boravka, kada dođe lepše vreme. U znak zahvalnosti korisnici Dnevnog boravka su nam, pored osmeha i lepog druženja, poklonili radove koje su sami napravili na nekoj od radionica” – izjavila je Konjević