Počeo „Vinski park“, svečano ga otvara naš Mitrovčanin Boris Pingović

Danas, od 17 časova, počeo je „vinski par“, šesta po redu gastro-vinskoj manifestaciji koja se održava u hladu stogodišnjeg drveća i ambijentu 18. vekovne arhitektonske i istorijske celine u Sremskoj Mitrovici.

„Kapije“ manifestacije se otvaraju 17 časova, a posetioce očekuje kako kažu organizatori 106+ vinarija, 700+ vinskih etiketa, 20+ delikatesa u fud korneru, zabava, prijatna muzika i druženje, a ove godine će zemlja gost biti Slovenija.

Svečano otvaranje će se održati u 20 časova, a domaćin ovogodišnjeg Vinskog parka je dramski umetnik Boris Pingović, član Narodnog pozorišta u Beogradu, rođen i odrastao u Sremskoj Mitrovici.

Na otvaranju će se obratiti diplomatski predstavnik Ambasade Republike Slovenije u Republici Srbiji.

Podsećanja radi, Vinski park je 2022. godine ušao u najuži krug za nagradu „Turistički cvet“ koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, u kategoriji „Turističkih manifestacija“.

Pokrovitelji Vinskog parka su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Grad Sremska Mitrovica.

U muzičkom delu programa, koji počinje u 17 časova, učestvuju “Imperial Strings” (klasična muzika), “Neo Stereo” iz Carajeva i DJ Jazzysad.