Počinje prvi upisni rok na fakultete

Prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje danas prijavljivanjem kandidata, a završava se poslednjim danom upisa primljenih, 12. jula.

Prijave kandidata za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije primaće se do 22. juna, a pojedini fakulteti proceduru prijavljivanja započeli su elektronski i pre zvaničnog početka roka.

Prijemni ispiti na 31 fakultetu Univerziteta u Beogradu biće organizovani u periodu od 24. do 28. juna.

Rok za objavljivanje preliminarnih rang lista je 1. jul, od kada počinje da teče i rok za podnošenje primedbi. Rok za objavljivanje konačnih rang lista primljenih kandidata na svim fakultetima je 8. jul, a upis će biti realizovan u periodu od 8. do 12. jula.

Univerzitet u Beogradu je na svom sajtu objavio sve detalje konkursa za upis nove generacije studenata.

Na 107 studijskih programa za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije otvoreno je 15.283 mesta, od čega na budžetu 9.778, a samofinanasirajućih 5.505.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić izjavio je da su fakulteti i Rektorat u punom kapacitetu spremni za upis nove generacije studenata, da su organizacione pripreme blagovremeno završene i poželeo uspeh na prijemnim ispitima svim kandidatima.