Pogledajte program mitrovačkog “Leta na Savi”

Manifestacija “Leto na Savi” počinje ovog vikenda u Sremskoj Mitrovici, a završava se 31. jula. Aktivnosti će se sporovoditi na Gradskoj plaži svakog vikenda do kraja jula.

U toku današnjeg dana startovala je prva aktivnost, zložba kreacija od Lego kockica koja je postavljena u Galeriji “Gligorije Vozarević. Izložba će za posetioce biti otvorena od 24. do 26. juna u vremenskom periodu od 10:00 do 20:00 časova. U salama Galerije svi znatiželjnici i zaljubljenici u Lego, poput pisca ovih redova, moći će da pogledaju originalne kreacije, civilizacije i gradove iz sveta mašte, i čitav jedan svet sačinjen od najpopularnijih danskih kockica na svetu.

U nedelju, 26. jula u periodu od 17:00 do 20:00 časova, odigraće se program pod nazivom “Rimljani na Savi”, koji će se održati na Gradskoj plaži. Kreativni mladi ljudi uz Muzeja Srema upoznaće vas sa rimskim carem, legionarem i boginjom, moćete da igrate društvene igre starih Rimljana, kujete mač ili napravite prve arheološke korake.

(Redakcija Moj grad SM)

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Sremskomitrovački kulturni dnevnik” koji sufinansira Grad Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.