Poklon iznenađenje upravi NP Fruške gore – Đubre s posebnom posvetom!

Uprava Nacionalnog parka „Fruška gora“ dobila je ovog vikenda poseban poklon.

Naime, Petar Živanović iz pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“ ostavio je pred kapijom Uprave NP „Fruška gora“ smeće koje su za sobom ostavile drvoseče. Na kesama sa smeće je napisao „S ljubavlju, vaše drvoseče“.

Kako je rekao za 021.rs, juče je peške prešao više od 15 kilometara skupljajući smeće koje su drvoseče ostavile po žbunju i travi dok su radile svoj posao. Skupio je ukupno dve velike kese smeća i odlučio da to ostavi na pragu onih koji bi trebalo da vode računa o prirodi, ali to ne čine.

„Uživajte u prirodnim lepotama Nacionalnog parka Fruška gora…drvoseče koje je angažovala uprava JPNP FG. Pomozimo im da se očisti to što firme plaćene na tenderu našim novcem ostavljaju duboko u šumi gde nema izletnika. Iskreno se nadam da će se bar malo posramiti jer ovo tolerišu i ne preduzimaju ništa da se ovo spreči“, naveo je Živanović.

Najavio je da će to nastaviti da radi i ubuduće.

„Cilj mi je da inspirišem i druge ljude da povedu računa o svojoj okolini, ali i da kažnjavaju odgovorne za nemar prema prirodi“, rekao je Živanović za 021.rs.