Pokrajinska vlada namenila Šidu 20 miliona za poljoprivredu i lokalni razvoj

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore za sufinansiranje projekata iz oblasti poljoprivrede i lokalnog razvoja predsedniku opštine Šid Zoranu Semenoviću.

Opština Šid je od pokrajinske vlade posredstvom sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravo dobila sredstva u visini od 19.800.000 dinara za realizaciju projekata iz poljporivrede i lokalnog razvoja.

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović rekao je da današnje uručivanje ugovora predstavlja nastavak odlične saradnje između Opštine Šid i pokrajinske vlade. On se zahvalio pokrajinskoj vladi i predsedniku Igoru Miroviću na svemu što su učinili i nastavljaju da čine za opštinu Šid, kao i pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomiru Božiću i sekretaru za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandru Sofiću.

Prema rečima predsednika Semenovića, opredeljena sredstva biće namenjena za izradu projektno-tehničke dokumentacije trga Save Šumanovića u parku u centru grada, na mestu stare fontane, izgradnju atarskog puta cementnom stabilizacijom od naselja Beljnjača u Šidu do izletišta Lipovača i nastavak komasacije u katastarskoj opštini Morović.