Policijska ispostava u Sremskoj Mitrovici počinje kontrolu kretanja plovila na Savi i rada objekata uz gradsku plažu

Policijska ispostava u Sremskoj Mitrovici počinje kontrolu kretanja plovila na reci Savi i rada objekata uz gradsku plažu, za područje Grada Sremska Mitrovica. Cilj ovih aktivnosti je povećanje bezbednosti svih koji borave na reci Savi u toku kupališne sezone, posebno korisnika gradske plaže. U narednih sedam dana kontrola će biti preventivna uz davanje upozorenja prekršiocima, nakog tog  perioda primenjivaće se represivne mere.

Milan Marković, komandir Policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici rekao je: „Danas smo sa obale porinuli čamac policijske ispostave koji će vršiti preventivnu aktivnost u narednih nekoliko dana, upozoravanje vlasnika, odnosno upravljača plovila o propisima koji su obavezni da plovilo bude bezbedno na reci Savi. Nakon preventivnog perioda od sedam dana, od 1. jula odnosno danas, pa do 7. jula, počećemo represivne aktivnosti, odnosno pojačanu kontrolu da li upravljači čamaca, odnosno plovila poseduju dozvole, da li su čamci registrovani, da li su lica pod dejstvom alkohola ili ne, što je jako važno za bezbednost učesnika na reci. Intencija je da se ova akcija nastavi do kraja letnje sezone, kako bi se sve učinilo što bezbednije plivačima na reci Savi i kako bi se približili građanima način.”

Načelnik komunalne policije Vitomir Obrenčević je izjavio: „Mi kontrolišemo obeleženi deo plaže, da ne dođe do vožnje čamaca kao ni drugih plovnih objekata za vreme kupališne sezone. Takođe vršimo kontrolu vožnju prevoznih sredstava kopnenim delom plaže kao i održavanje komunalnog reda gde građani propisno moraju da odlažu smeće“.

„Kazne propisane odlukom o gradskoj plaži za pravna lica koja voze plovni objekat unutar obeleženog dela plaže kreću se u rasponu od 150.000 za pravno lice, 75.000 za preduzetnike i 10.000 za fizička lica“, dodao je Obrenčević.