Položen kamen temeljac za izgradnju ritejl parka u Šidu

Predsednik opštine Šid, Zoran Semenović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, investitor „Nova Ritejl parka“, Marko Grujičić i predstavnici PKS položili su danas kamen temeljac prvog ritejl parka u Opštini Šid.

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Lidla u Srbiji.

 

„Nova Ritejl park“ prostiraće se na površini od 2.5 hektara. Svoje mesto ovde će naći pre svega Lidl, kao najvažniji i najveći zakupac, potom i različiti modni brendovi, tehnika, restorani i drugi zabavni sadržaji.

„Ovo je za nas važan dan jer smo položili kamen temeljac prvog ritejl parka u opštini Šid. Projekat njegove izgradnje i uređenja, doprineće stvaranju novog težišta grada Šida, a trgovine poput Lidla i drugih robnih marki daće građanima naše opštine veći izbor proizvoda i mogućnost izbora proizvoda prema ceni i kvalitetu. To su stvari koje olakšavaju svakodnevni život građana. Danas, zahvaljujući podršci predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, i premijera, Miloša Vučevića, sa lakoćom možemo da govorimo o otvaranju novih radnih mesta i činjenici da velike robne marke bez straha biraju da dođu u male sredine kao što je naša. Siguran sam da će ovaj projekat doprineti ekonomskom osnaživanju naše opštine kroz zapošljavanje lokalnog stanovništva. Naš cilj je da stvorimo ambijent koji će ispuniti potrebe i želje naših sugrađana, kao i da pružimo prijatno iskustvo svima koji nas posete. Uveren sam da će ovaj ritejl park postati važna tačka na mapi našeg grada i regiona“, istakao je predsednik opštine Šid, Zoran Semenović.