Pomoć porodici nastradale u požaru

Grad Sremska Mitrovica uputio je pomoć porodici devojčice koja je nastradala u požaru prošlog vikenda u Šašincima.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući gradonačelnica je rekla: „ U subotu 15. maja u ranim jutarnjim časovima izbio je požar u privatnoj kući u Šašincima u kojem je, nažalost, jedno dete izgubilo život. Sve ovo nas je jako potreslo, saosećamo sa majkom i sa porodicom zbog ovog njihovog velikog i nenadoknadivog gubitka i kao grad učinićemo sve da im pomognemo. Sa članovima porodice smo u stalnom kontaktu, majka je sa dvoje dece juče izašla iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dobro se osećaju i po rečima dede preminulog deteta privremeno su smešteni u Šašincima u kući komšije koji je takođe hteo da im pomogne. Danas su oni bili i u Gradskoj kući da se dogovorimo oko pomoći koja im je prekopotrebna, tako da će Centar za socijalni rad Sremska Mitrovica, direktor je ovde sa nama Branislav Vukmir, isplatiti jednokratnu novčanu pomoć, troškove sahrane će u celosti snositi Grad Sremska Mitrovica. Crveni Krst Sremska Mitrovica će već danas dostaviti pakete hrane i odeće, a mi kao grad ćemo im takođe obezbediti i privremeni smeštaj. Dogovorili smo se sve sa članovima porodice šta je ono što im je sada trenutno neophodno, naravno i za neke dalje i buduće korake. Na tom sastanku je prisustvovao i Dražen Riđošić načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine. U stalnoj smo komunikaciji imamo veliku podršku i Jelene Jovanović pokrajinske poslanice, kao i gospodina Ninoslava Jovanovića državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Sahrana će se obaviti sutra u 13:30 časova na groblju u Jarku. Porodici izražavamo najiskrenije saučešće”.

Dražen Riđošić načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine takođe je uputio izraze saučešća porodici nastradale.

Kako je izjavio na konferenciji za novinare: „Grad je tu da pomogne što je više moguće. Trenutno smo u adaptaciji, to jest rešavamo privremeno stambeno pitanje ožalošćenoj porodici. Tu smo da pomognemo što se tiče i finansijske pomoći, Centar socijalni rad daće jednokratnu novčanu pomoć ,takođe i Crveni krst je tu i pomoć u vidu paketa hrane i odeće koje ćemo dodeliti ovoj porodici.”

Ostalo dvoje dece zbrinuto je u bolnici u Sremskoj Mitrovici. Požar je brzo lokalizovan, a policija je obavila uviđaj. Istraga je u toku.