Poseta delegacije Ambasade Ruske Federacije SUBNOR-u Laćarak

U radnoj poseti SUBNOR-u Mesne zajednice Laćarak 14. septembra je boravila delagacija Ambasade Ruske Feseracije u Srbiji.

Delegacija Ambasade Ruske Federacije je u pratnji članova SUBNOR-a Laćarak posetila Spomen groblje u Sremskoj Mitrovici, gde su sahranjeni i vojnici Crvene armije (ovaj Spomen kompleks je zahvaljujući gradu ove godine rekonstruisan). Delegacija je posetila i spomenike na Starom pravoslavnom groblju u Sremskoj Mitrovici odnosno spomenike podignutim u čast i slavu heroja SSSR-a: Vasilija Dimitrijeviča Rašćepkina i inžinjera kapetana Georgija Nikitjeviča Kuročkina; heroja Vladimira Leontejeviča Gušje kao i grob arhitekte Irine Nepokojčicke (autorke fontane «Kameni cvet» koja se nalazi u centru Sremske Mitrovice kao i pilota Crvene armije i heroja Gušje).

Takođe su u Laćarku posetili Spomen obeležje „Krilo“ koje podseća na zajedničku borbu pilota Crvene armije i NOVJ.

Nakon toga je organizovan radni sastanak u Klubu MZ Laćarak, kojem je prisustvovala i predsednica Saveta Mesne zajednice Laćarak gospođa Vesna Skakun. Na sastanku su dogovoreni novi vidovi saradnje Ambasade i SUBNOR-a Laćarak, zajedničko obeležavanje „Dana oslobođenja“ 1. novembra i poboljšanja uslova za učenje Ruskog jezika u Laćarku.

U delegaciji Ambasade Ruske Federacije su bili: prvi sekretari ambasade Ruske Federacije u Srbiji Natalija Klisenkova i Igor Kiselev.