Posle 5 sati završen sastanak poljoprivrednika i Vlade: Odluka u 20 sati

Posle gotovo pet sati završeni su pregovori predstavnika poljoprivrednika sa pemijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

Na sastanak su došli predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženja proizvođača mleka “Naše mleko – Mačva”, Poljoprivrednih proizvođača Subotice, Udruženja poljoprivrednika “Stig” iz Požarevca, Udruženja “Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije”, Udruženja poljoprivrednika Banata i Proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja, javio je reporter Tanjuga.

Poljoprivrednici su nakon izlaska iz zgrade Vlade Srbije novinarima rekli da će predloge koji su dobili razmotriti i do 20 časova izaći sa odlukom da li predloge prihvataju ili ne. Oni nisu govorili detaljnije o tome šta im je u Vladi predloženo.

Vlada je na poslednjem sastanku izašla u susret zahtevima poljoprivrednika i ispunila veći deo zahteva. Premija za mleko je povećana na 19 dinara (traženo je 20), subvencije po grlu su povećane sa 30.000 na 40.000, uvećani su prelevmani za sireve i ostale proizvode u iznosu od 300 dinara.

Time su davanja u poljoprivredu, pored već planiranih subvencija od preko 60 milijardi, uvećane za još 5,5 milijardi.