Potpisan ugovor za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova

U Kraljevu su danas gradonačelnici i predsednici opština sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović potpisali ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave. U ovom velikom nacionalnom projektu učestvuje i Grad Sremska Mitrovica, a ugovor je potpisala gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Potpredsednice Vlade i ministarka Rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je istakla da je ovo važan dan, jer počinje realizacija nacionalnog projekta smanjenja potrošnje električne i toplotne energije odnosno povećanja energetske efikasnosti na celoj teritoriji Srbije.

Za učešće u projektu prijavilo se 87 gradova i opština, a 67 je ispunilo sve kriterijume.

U Sremskoj Mitrovici, program se odnosi na subvencionisanje ugradnje izolacije, stolarije sa termo-izolacionim svojstvima, te kotlova na gas ili pelet, na individualnim stambenim objektima – porodičnim kućama.

Javni poziv se očekuje tokom jula meseca.