Poznati mitrovački hirurg Prim. dr Goran Ivić, uspešno operisao tumor debelog creva u Banjaluci primenivši najnoviju tehniku

U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci nedavno je izvedena savremena operacija tumora završnog dela debelog creva, koja je uredno prošla.
Operaciju je izveo specijalista opšte hirurgije iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica, Prim. dr Goran Ivić, koji jedini u regionu radi takvu vrstu operacija.
Ivić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je operisan pacijent od 58 godina sa benignom promenom na rektumu, da je operacija bila zahtevna, ali da je dobro prošla i da se pacijent budi.

„Ovakvi zahvati su najveći benefit za pacijente, jer nema bolova i rano se izlazi iz bolnice”, pojasnio je Ivić.

On je dodao da je oporavak od ovakvih operacija kraći, a da u estetskom smislu nema postoperativnih ožiljaka.

„Ova vrsta hirurgije ima usko polje indikacija i nije pogodna za sve pacijente sa malignim oboljenjima završnog debelog creva”, dodao je Ivić.

Ivić je naglasio da je UKC u Banjaluci izvanredno opremljen, te mu je bilo zadovoljstvo raditi u takvim uslovima, koji zadovoljavaju svetske standarde.
Pomoćnik generalnog direktora za medicinske poslove u UKC Slobodan Hajder naveo je da je reč o savremenoj operativnoj proceduri transanalne endoskopske mikrohirurgije rektuma i da taj zahvat predstavlja veliki iskorak u endoskopskoj hirurgiji.