Predškolci „Pčelice” izveli završnu priredbu

Predškolci iz svih seoskih i gradskih vrtića Predškolske ustanove „Pčelica” izveli su završnu priredbu u Poslovno sportskom centru „Pinki”. Tradicionalnom završnom manifestacijom, koja je privukla veoma mnogo publike oprostili su se od svojih vaspitačica i napravili veliki korak ka školskom klupama.

Tačke koje su, zajedno sa svojim vaspitačicama, pripremila deca uzrasta šest i sedam godina, izazvale su oduševljenje publike u velikoj sali Poslovno sportskog centra „Pinki”. Završna priredba pokazuje, sve što deca znaju, što su naučili tokom boravka u vrtiću, zahvaljujući rukovodstvu predškolske ustanove i njihovim vrednim vaspitačima.

„Već od septembra njih 630 mališana će ući u školske klupe. Tim povodom mi već tradicionalno organizujemo završnu priredbu. Već četvrtu godinu zaredom prigodnim programom, na podijumu hale „Pinki” predstavila su se deca iz gradskih vrtićkih grupa, iz prigradskih, kao i iz četiri seoske vrtićke grupe. Priredbom se mališani na neki način simbolično opraštaju od jednog poglavlja života, a isto tako ulaze u novi uzbudljiv period za njih, jer će već od prvog septembra naći se u školskim klupama. Ovo su lepi trenuci kada se osećamo i radosno i ponosno jer smo imali privilegiju da budemo deo odrastanja naših mališana. Ova svečana priredba je uvek prilika da ih još jednom podržimo i da se zahvalimo svim roditeljima koji su omogućili da učestvujemo u odrastanju i životu njihove dece. Večeras neka prevladaju pozitivne emocije, pesma, muzika i ljubav koje smo tokom svih ovih godina dobijali od naših mališana,” kaže Biljana Cvijetić, direktorka PU „Pčelica”.

Deci je direktorka poželela puno zdravlja i uspeha u budućem školovanju, a roditeljima da imaju puno ljubavi i strpljenja za svoju decu. Hala „Pinki” bila je mala za sve mališane, mame, tate, bake, deke i sve rođake na završnoj priredbi predškolaca Predškolske ustanove „Pčelica”. Oni su im pružili podršku i zajednički ih bodrili.

Na program su bile muzičke tačke, uz prigodnu koreografiju i originalne kostime, narodne nošnje i didaktička sredstva deca. Deca su plesala uz klasičnu i rok muziku, narodna kola, pesme za decu ali i zabavne numere.

Ovom manifestacijom, završava se pripremni predškolski program, deca će, već 1. septembra postati školarci i sesti u klupe mitrovačkih osnovnih škola, žudeći za nekim novim znanjima.