Prenosimo saopštenje Gradskog odbora SSP-a – Izlaganje odbornice Zec je nedopustivo

Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Sremske Mitrovice, izdao je saopštenje za javnost na svojoj Fejsbuk stranici a povodom izjave odbornice GG „Grad za sve nas“ u Gradskoj skupštini:

„Gradski odbor SSP Sremska Mitrovica želi da izda saopštenje za javnost, a vezano za nedavna dešavanja u gradskoj Skupštini. Nismo se do sada oglašavali jer smo navikli na enormnu količinu rekla-kazala informacija, a poznato je da naš GrO u takvim rijalitijima ne želi da učestvuje. Posle jučerašnje objave audio zapisa izlaganja odbornice Nataše Zec, želimo da iznesemo naš stav.
Nedavni nastup Baje Malog Knindže u Čalmi je izazvao burne reakcije kako sa strane njegovih obožavalaca tako i onih koji se zgražavaju takvom muzikom. Ta preterana ostrašćenost bilo da nekoga hvalimo ili kudimo često nas dovodi u situaciju u kojoj nismo ni želeli da se nađemo.
Izlaganje odbornice Zec je nedopustivo i ne razumemo šta je htela i kome da poruči. Verujemo da je u pitanju nesmotrena izjava izazvana ostrašćenošću i protivljenju muzičkom događaju u Čalmi.
Svi dobro znamo kakve pesme i stavove ima „pevač“ Tompson, a stanovnici Srema su u svojoj prošlosti najstrašnije postradali od te ustaške politike i ovakve izjave su nedopustive. Svi mi, kao ljudi koji se bavimo politikom, a pogotovo oni koji su izabrani od naroda u opštinske, gradske ili republičku Skupštinu, nosimo veliku odgovornost za izgovorenu reč.
Očekujemo da se gospođa Zec oglasi i iznese nam njen stav o nemilom događaju.
Ovom prilikom želimo da pozovemo sve učesnike političkog života u našem gradu da se spuste tenzije i da svu našu energiju usmerimo ka razvoju našeg grada i poboljšanju kvaliteta života svih naših sugrađana, bez obzira na versku, nacionalnu ili političku opredeljenost. Kao što naš slogan kaže Može Srbija!“, stoji u saopštenju GrO SSP Sremsak Mitrovica.