Prethodnu nedelju u Sremu obeležile brojne rekonstrukcije

Prethodnu nedelju u Sremu obeležile su brojne rekonstrukcije. Počele su rekonstrukcije pozorišta, kuće Save Šumanovića ali i rešavanje važnog pitanja kao što je rešavanje pijaće vode u Višnjićevu.
Foto: Moj grad SM

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković je u Jarku obišla crpnu stanicu, koja je deo najnovijeg sistema za navodnjavanje kojim će biti omogućeno vodosnabdevanje 102.000 hektara.

Foto: Opština Šid

Predstavnici opštine Šid i izvođača radova Alex Engeneering & Construction Doo, potpisali su Ugovor o izgradnji postrojenja za kondicioniranje vode do kvaliteta pijaće vode na izvorištu “Višnjićevo”. Vrednost izvođenja radova iznosi gotovo 29 miliona dinara, koje troškove Opština Šid finansira sopstvenim sredstvima.

Foto: Moj grad SM

Počela je rekonstrukcija Pozorišta „Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici, a sam početak radova obišli su predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, pokrajinska sekretarka za kulturu Dragana Milošević, pokrajinski poslanik Dmitar Stanišić i gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima.

Foto: Vojvodina uživo

Inđijski Dom zdravlja dobio je nov mamograf za rano otkrivanje karcinoma dojke, uz pomoć sredstava koje je dobio od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. Mamograf je postavljen i on će za nekoliko dana biti u funkciji. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbedio je novi mamograf za preventivne preglede dojki, vredan više od 15 miliona dinara. Mamograf je postavljen na rendgen odeljenju inđijskog Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“, a aparat je sasvim modernizovan i precizan u dijagnostikovanju karcinoma kod žena. Inđijski dom zdravlja je trenutno jedini u okruženju koji ima dva mamografa.

Foto: JKP “Komunalac”

Na inicijativu Đačkog parlamenta inđijske Gimnazije, JKP “Komunalac” Inđija uredilo je školsko dvorište.

Foto: Pokret gorana Vojvodine

Eko poligon na Karlovačkom dunavcu i njegovo postavljanje u SRP “Koviljsko-petrovaradinski rit”, deo je projekta “Sačuvajmo zaštićeno” koji je Pokret gorana Vojvodine realizovao od jula, a on će trajati do kraja novembra i služiti svim posetiocima da u njemu uživaju.

Foto: Opština Ruma

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković obišla je novoizgrađeno igralište u ulici 15. avgusta u Rumi i to u delu koji gravitira ka Vašarištu. Zelena oaza sa igralištem prostire se na ukupnoj površini od oko 500m², a cilj je bio da se i u ovoj ulici obezbedi bezbedan prostor u kome će deca sa uživanjem provoditi slobodno vreme.

Foto: JKP “Komunalca”

Radnici JKP “Komunalca” iz Inđije, nastavili su sa pošumljavanjem na tritoriji opštine Inđije. Ovih dana intenzivno se radi  na sadnji platana u putnom pojasu  radi poboljšanja vetrozaštitnog pojasa. Prve aktivnosti se izvode na putnom pravcu od Novih Karlovaca do Novog Slankamena. Na ovoj deonici biće posađenjo 350 sadnica.

Foto: Opština Šid

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković obišla je završne radove na rekonstrukciji Zavičajnog muzeja u Rumi za koji je Ministarstvo kulture obezbedilo 20 miliona dinara preko konkursa “Gradovi u fokusu”, saopštili su iz Ministarstva kulture, dok je sa predsednikom opštine Šid, Zoran Semenović obišli završne radove na adaptaciji Spomen-kuće Save Šumanovića.

Foto: Grad Sremska Mitrovica

Galerija „Lazar Vozarević“ ovog novembra obeležava značajan jubilej – 50 godina od kako funkcioniše kao samostalna ustanova i isto toliko godina od kada je prvi put predstavila javnosti svoj najvredniji legat – dela slikara Lazara Vozarevića, rođenog Mitrovčanina, jednog od najistaknutijih imena jugoslovenske posleratne likovne scene.

Ove godine, 27. novembra navršava se 80 godina od kako su ustaške i nacističke trupe u ležimirskom Hramu Svetog Velikomučenika Georgija ubile 100 meštana ovog sela, od čega 22 deteta, uzrasta od dve do 18 godina života.