Pri kraju radovi na uređenju dvorišnog prostora u vrtiću „Centar“

Projekat uređenja dvorišta vrtića „Poletarac“- objekat „Centar“, za koji je u okviru „Participativnog budžetiranja“ glasalo blizu 1.600 građana opštine Ruma, privodi se kraju.

Uz tartan podlogu na preko 280 kvadrata, u dvorištu će biti postavljeno i novo multifunkcionalno dečije igralište sa svim onim sadržajima koji dečiju igru čine još radosnijom.

Igralište se radi po novom pravilniku o dečijim igralištima i zadovoljava sve bezbednosne aspekte, a na njemu će biti instalirane multifunkcionalne sprave koje se koriste za unapređivanje fizičkog razvoja dece od jaslenog do pripremno predškolskog uzrasta.

Radove u objektu „Centar“ danas je obišao predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić koji je ovom prilikom istakao:

„Ovo je još jedan projekat koji finansiramo iz budžeta, a za koji su građani glasali kroz projekat „Participativno budžetiranje“. Drago mi je što će ovo dvorište biti adekvatno uređeno i što će deca dobiti uslove kakve zaslužuju. Siguran sam da će ovaj uređeni prostor biti omiljeni dečiji kutak u kome će se družiti i bezbedno igrati „, izjavio je predsednik Mančić i dodao da je iz opštinskog budžeta za ovu namenu izdvojeno nešto malo preko 4.000.000 bez PDV-a, te da je u proteklih nekoliko meseci lokalna samouprava postavila deset novih igrališta širom rumske opštine.

Opština Ruma i u 2021. godini nastavlja sa značajnim ulaganjima u predškolsko obrazovanje i vaspitanje. Izgradnja vrtića „Kockica 2“ biće najvredniji projekat u 2021. godini i za tu namenu obezbeđeno je 131 milion dinara.

„Pored sve naše želje i energije koju ulažemo da deca budu zadovoljna, da i roditelji imaju olakšice u smislu besplatnog vrtića, besplatnih udžbenika, ovakvih dečijih mobilijara i sličnih stvari, izgradnja vrtića „Kockica 2“ biće kruna ulaganja i brige za naše najmlađe sugrađane. Kada smo 1. januara 2018. doneli doneli odluku o besplatnom vrtiću tada smo imali 1270 dece upisane u naše vrtiće. Prošle godine smo imali preko 1750. Proširili smo boravak dece, otvorili smo vrtiće po najvećim selima. Po poslednjem izveštaju koji sam dobio imali smo na listi čekanja 20-30 dece. To nije toliko veliki broj dece, ali i taj problem želimo da rešimo dugororočno i to ćemo uraditi sa projektom „Kockica 2“, poručio je predsednik opštine Mančić i napomenuo da je dokumentacija spremna i da se konkuriše za sredstva kod viših nivoa vlasti, ali i da je lokalna samouprava spremna da ceo projekat finansira sama.