“PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022”: Prijavljeno već 30 ekipa!

Svakim danom bliži smo Svetskom prvenstvu, ali ne onom u fudbalu već mnogim ljudima jednako važnom, u kuvanju kotlića.

Po rečima Darka Ilića Kikija, predsednika organizacionog odbora manifestacije “Prva varjača Laćarka 2022” iako je do održavanja ovog nezvaničnog svetskog prvenstva u kuvanju gulaša ostalo još oko 70 dana, već je prijave poslalo trideset ekipa.

One koje su poslale kompletnu prijavu su:

 1. KAKO LAKO
 2. KUMANDOSI
 3. TRI BITANGE I RIBICA
 4. EKIPA SA VIKENDICE
 5. ŠTUČARI
 6. ZAJEBANI
 7. SRD ČIKOV SREMSKA RAČA
 8. ORASOV LAD
 9. JEDVA (KUZMIN)
 10. GULAŠIJADA SELEUŠ
 11. TREĆI ŠOR
 12. NINDŽA RATNICI
 13. SIJUKSI
 14. ČOBANEROSI
 15. FRUŠKOGORSKI ČETNIČKI ODRED
 16. RK “LSK” LAĆARAK
 17. ĐUKA ŠILTON
 18. DVA DEBELA KUMA
 19. VLAŠKA MAGIJA
 20. MC SREM
 21. KAFE BAR ATOS
 22. MARTINAČKA KOLENICA
 23. PVC STOLARIJA VIDOVIĆ
 24. DŽUBOKS
 25. MAŠINOVODJE
 26. SM BULK CARGO DOO

Nekoliko ekipa će svoje prijave kompletirati u narednih nekoliko dana.

Kako svi jednoglasno najavljuju, dolaze pre svega radi dobrog druženja, a ako se karte poklope, neće se odreći ni pobedničkog pehara. S obzirom da i ovogodinje takmičenje “PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022” nastoji da pomeri sve granice, takmičari će tokom prvenstva demonstrirati svoje kulinarske veštine u nameri da pokažu svoje šampionske manire u kuvanju gulaša.

Primera radi, iz Kuzmina stižu prekaljeni borci koji jeste da su se jedva skupili, jedva imaju za piće, jedva imaju za meso, jedva ce doći i zato se ekipa zove “Jedva” na čelu sa Darkom Polićem. Ova tri stara asa su samo prethodnica glavnice ekipe koja stoji iza njih, a to su njihove supruge koji su motor ove cele operacije.

Supruge, bez lažne skromnosti, najavljuju da se nadaju pobedi,  a ako ne pobede organizator je u obavezi da ovoj ekipi ispeče jedno prase i da im pokloni dve gajbe hladnog piva zbog nanetog duševnog bola.

Ekipe „Džiboks“ i Mašinovodje“ zajednička slika, imaće svoj nastup 7. avgusta u Laćarku

Da budemo sasvim precizni, većini ekipa, ako ne svima, moto je antiolimpijski: „Nije važno učestvovati, važno je pobediti.

Kako navodi doživotni predsednik organizacionog odbora gospodin Kiki, inače jedini Laćarac koji nema nadimak, i ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće limitiran na 100, a zainteresovani se i dalje mogu prijaviti na mejl:  kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08.

Opštirnije o manifestaciji na sajtu: http://prvavarjacalacarka.rs/