Prvi put u Srbiji takmičenje u fudbalu 3×3

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Fudbalski savez Grada Sremska Mitrovica organizovaće promotivni turnir 3×3 u subotu i nedelju, 29. i 30. aprila na Trgu Ćire Milekića, prvi te vrste u našoj zemlji.

U subotu, sa početkom od 12 časova nastupiće seniori, čije će ekipe igrati u sastavu tri protiv tri fudbalera sa jednom izmenom. Obezbeđene su i nagrade – za prvo mesto 120, za drugo 30, za treće mesto 20 hiljada dinara.

Drugog dana, u nedelju, sa početkom od 9 časova nastupiće mlađe selekcije iz škola fudbala i klubova.

Kako je rekao Nemanja Crnić, generalni sekretar gradskog Sportskog saveza, s obzirom na dosadašnje iskustvo u organizaciji takmičenja u basketu 3×3 i drugih velikih sportskih manifestacija, Sportskom savezu Grada i Fudbalskom savezu Grada Sremska Mitrovica ukazano je poverenje da se fudbal 3×3 po prvi put u Republici Srbiji predstavi baš u Sremskoj Mitrovici.

Učestvovanje dece biće promotivnog, a ne takmičarskog karaktera, jer organizacijom turnira ovog tipa doprinosi se razvoju dečjeg i školskog sporta.

Prof. dr Dejan Savičević je rekao da je ova manifestacija od velikog značaja za naš grad i mlade fudbalere. Ovakav vid takmičenja uključuje decu u ranu selekciju fudbala, a omogućava roditeljima i fudbalskim stručnjacima na nivou grada da da imaju uvid u trenutne motoričke karakteristike i performanse naše dece.

Savičević je istakao da se organizacijom ove manifestacije daje dobar impuls za dalji razvoj sporta u našem gradu.