Prvom potrošaču Naselja „Matija Huđi“ pušten gas

Završetkom gasifikacije prvog, neparnog dela Stambenog naselja „Matija Huđi“ stanovnici ovog Naselja dobili su mogućnost da se priključe na distributivnu gasnu mrežu. Prvom korisniku pušten je gas u instalacije i tako je i zvanično postao potrošač prirodnog gasa. Jelena i Nikola Malešević i zvanično su postali potrošači gasa.

„Do sada smo se grejali na struju i odlučili smo se da pređemo na prirodni gas, prevashodno zbog uštede jer smatramo da će troškovi biti manji. Pored toga, smatrali smo da je u današnje vreme potrebno imati što više alternativa kada su energenti u pitanju“, rekao je Nikola.

Jelena i Nikola očekuju prinovu pa je ovaj vid grejanja, posebno za Jelenu, mnogo praktičniji. 

„Oavko je dosta ekonomičnije i praktičnije jer ne moram da razmišljam o jeftinoj i skupoj tarifi struje, a posebno nam je praktično što uvek ima i tople vode“, dodala je Jelena.

Za potrebe gasifikacije Naselja „Matija Huđi“ izgrađena je distributivna gasna mreža dužine 315 metara, Merno regulaciona stanica i razvodni gasovod u dužini od 2800 metara. U četiri ulaza zgrada izgrađen je čelični, razvodni gasovod što je preduslov priključenja stambenih jedinica.

„Značaj ovog projekta je u tome što su stanovnici Naselja dobili mogućnost da se priključe na najkonforniji vid grejanja, ali i u gašenju idividualnih ložišta i prelazak na gas, kao ekološki najprihvatljivijeg goriva. Na taj način se uitče i na poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu.

Planiramo da u sledećoj godini nastavimo sa ovim projektom, tj. da gasifikujemo i drugi, parni deo Naselja, kao i da nastavimo izgradnju čeličnih razvoda po ulazima zgrada bez obzira na broj zainteresovanih po jednom ulazu, kao i do sada. Inače, planirali smo da sledeće godine, za stanovnike parnog dela Naselja, u jednom periodu takođe organizujemo promo cenu priključenja, kako bi svi imali ravnopravan položaj. Na kraju, da dodam, zahteve za priključenje primamo tokom celel godine, a realizujemo ih prema vremenskim prilikama za izgradnju“, rekla je Danica Nedić direktor JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

Ukupna vrednost projekta je oko 30 miliona dinara i finansiran je sopstvenim sredstvima JP #Srem-gas“ Sremska Mitrovica. Do sada je Zahtev za priključenje podnelo 60 domaćinstava.