Radovi na rekonstrukciji zgrade zdravstvene ambulante u Zasavici I

Polako se privode kraju radovi na rekonstrukciji zgrade zdravstvene ambulante u Zasavici I, nakon čega će meštani dobiti kvalitetan i funkcionalan objekat.

Radove su obišli zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i direktor Doma zdravlja dr Adil Elhag, a kako je tom prilikom rekao Samardžić, Zasavica zaista ima čime da se pohvali, po pitanju uređenja i ulepšavanja sela. Danas kada prođete kroz Zasavicu prosto se zapitate da li je to ono isto mesto od pre nekoliko godina. Kompletno je obnovljeba zgrada škole sa vrtićem, urađeno je novo moderno sportsko igralište u školskom dvorištu, urađen je parohijski dom pri crkvi, sa salom za narod koja će biti na raspolaganju svim meštanima. Radilo se i na ozelenjavanju, prošle godine u ulici Peke Dapčevića posađeno je oko 120 sadnica, a isti broj i ove godine posađen je u Vojvođanskoj ulici. Zasavica izgleda mnogo lepše i zelenije, što i priliči mestu gde se nalazi rezervat prirode.
Zdravstvena ambulante je dugo godina bila dosta lošem stanju, prilično dotrajala, a zahvaljujući finansijskoj podršci Grada Sremska Mitrovica, radovi na rekonstrukciji zgrade se nalaze u završnoj fazi. Urađena je fasada, zamenjen je krov i stolarija. Srušena je stara nadstrešnica i postavljena nova, a ulaz u zdravstvenu ambulantu je izmešten, odnosno potpuno odvojen od ulaza u školsko dvorište. Ostali su unutrašnji radovi, poput spuštanja plafona i krečenja, tako da se uskoro očekuje završetak radova i opremanje zgrade, te će Zasavica dobiti jednu funkcionalnu zgradu, najpre u funkciji očuvanja zdravlja, a svakako će dodatno doprineti i ulepšavanju centra sela, reka je Samardžić.

Direktor Doma zdravlja dr Adil Elhag je rekao da će nakon otvaranja ambulanta raditi kao i pre, dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, što je dovoljno da bi se obezbedila primarna zdravstvena zaštita za oko 500 pacijenata.