Radovi na školskim objektima u Noćaju i Ravnju

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić obišli su radove na objektima škola područnih odeljenja OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“ iz Mačvanske Mitrovice. 

U objektu škole u Noćaju radi se na rekonstrukciji krova fiskulturne sale, dok su u školi u Ravnju u toku radovi na zameni stolarije. 

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović, letnji period, kada je u toku raspust, lokalna samouprava koristi da obiđe školske objekte i da vidi šta je potrebno da se sredi, rekonstruiše i nabavi, kako bi se spremno dočekala nova školska godina. Otežavajuća okolnost su posledice nedavne oluje, tako da pored toga što se sanira šteta, prate se radovi koji su započeti pre proglašenja vanredne situacije. 

Od Pokrajinskog sekretarijata za sport dobijena su sredstva za rekonstrukciju poda sale za fizičko, a ono što je bilo neophodno da se pre toga uradi je rekonstrukcija krova fiskulturne sale. Ove radove finasira Grad Sremska Mitrovica, rekla je Milovanović.

U školi u Ravnju radi se na zameni stolarije, koju finansira Grad Sremska Mitrovica u iznosu 3,5 miliona dinara, a nakon toga biće rekonstruisan krov, za šta su obezbeđna sredstva od Ministarstvo pravde iz oportuniteta, zaključila je gradonačelnica Milovanović.

Direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod“ Slađan Papić zahvalio se Gradu na sredstvima, a kako je rekao tim povodom, u školi u Ravnju je urađena izolacija i fasada, a nakon zamene stolarije i rekonstrukcije krova, škola će moći nesmetano da radi. Od nove školske godine u ovoj školi biće kompletnih odeljenja od 1. do 8. razreda, neće biti kombinovanih odeljenja, što je veoma dobro i za školu i za selo, dok će učenici škole u Noćaju, nakon rekonstrukcije krova i poda fiskulturne sale  dobiti jednu lepu, pre svega bezbednu i funkcionalnu fiskulturnu salu.