Razvoj Fruške gore: Novi panoramski put između Iriga i Vrdnika, rekonstrukcija vidikovaca i odmorišta

Razvoj i rad na turističkim potencijalima Fruške gore biće nastavljen izradom novog panoramskog puta između Iriga i Vrdnika, kao i rekonstrukcijom pešačke staze Brankov čardak – Brankov grob.

Kada je reč o panoramskom putu, Opština Irig raspisala je tender za usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije puta između Iriga i Vrdnika čija je vrednost 13.500.000 dinara.

Plan predviđa saobraćajnicu dugačku 5 kilometara namenjenu za dvosmerni saobraćaj, zelene površine i pešačko biciklističke staze.
Najinteresantniji deo projekta su prateći sadržaji, jer je na ovoj ruti predviđaju nova odmorišta i formiranje novih vidikovaca uz koje će biti uređeni parkinzi za automobile i bicikle

Što se tiče rekonstrukcije pešačke staze, reč je o stazi Brankov čardak – Brankov grob kod Stražilova.

U pitanju je projekat Pokrajinske vlade koja će za tu deonicu izdvojiti 45,96 miliona dinara, a taj novac usmeren je Javnom preduzeću „Nacionalni park Fruška gora“ u Sremskoj Kamenici.

Revitalizacija turističkih potencijala Fruške gore ogleda se i u postavljanju stanica za punjenje eliktričnih bicikala.

U Vrdniku će biti postavljena stanica za punjenje sa šest mesta, odnosno u sklopu hotela “Fruške Terme”, a četiri takve stanice će biti postavljene i na različitim mestima u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, rekao je ranije za portal NS Uživo Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.