Realizacija Programa „Obuka aktera iz oblasti turizma na teritoriji AP Vojvodine“ počinje u Sremskoj Mitrovici

Foto: Sonja Babić-Vejnović

„Program razvoja turizma AP Vojvodine od 2023. do 2025. godine” naglašava da razvoj ljudskih resursa u turizmu predstavlja jedan od ključnih faktora konkurentnosti turističke destinacije. Turistička delatnost je podložna promenama, što od zaposlenih u ovoj oblasti zahteva visok stepen fleksibilnosti i profesionalne mobilnosti, koja se može obezbediti kontinuiranim sprovođenjem obuka i edukacija za unapređenje znanja i veština.

U cilju ostvarivanja vizije razvoja turizma AP Vojvodine, predviđene su aktivnosti kojima će se uspostaviti sistem kontinuirane edukacije za zaposlene u turizmu putem obuka kako bi se unapredile kompetencije zaposlenih u turizmu, stoga Centar za istraživanja i studije turizma uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam realizuje program pod nazivom „Obuka aktera iz oblasti turizma na teritoriji AP Vojvodine” koji će biti realizovan tokom decembra meseca u šest lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Obuke su namenjene stručnom usavršavanju zaposlenih iz oblasti turizma, iz javnog sektora u cilju ostvarivanja vizije razvoja turizma AP Vojvodine.

„Težište sa dela gde se novac distribuira ka krajnjem potrošača, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam pomera ka edukaciji ljudi. Današnja obuka iz digitalnog marketinga jeste alat bez koga ne možemo da zamislimo moderan turizam. To su pravci koji nam nedostaju“, istakao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, obraćajući se učesnicima.

Foto: Sonja Babić-Vejnović

Ivanišević je dodao da ne treba da se stidimo toga ko smo, šta smo i odakle smo, već da na najbolji način, korišćenjem savremenih alata i veština, promovišemo turističke potencijale lokalnih sredina.

Prisutne je pozdravila i gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.
Obuci je prisustvovao direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, Dušan Drča.

Foto: Sonja Babić-Vejnović

Turistička delatnost je podložna promenama, što od zaposlenih u ovoj oblasti zahteva visok stepen fleksibilnosti i profesionalne mobilnosti, koja se može jedino obezbediti kontinuiranim pohađanjem obuka i edukacija. Predviđene su aktivnosti kojima će se uspostaviti sistem kontinuirane edukacije za zaposlene u turizmu putem obuka za unapređenje znanja i veština, a kako bi se podigle kompetencije zaposlenih u turizmu.
Program ,,Obuka aktera iz oblasti turizma na teritoriji AP Vojvodine“ počeo je danas na Salašu Isailovi kod Sremske Mitrovice.

Stručni panel posvećen digitalnom marketingu, upravljanju recenzijama i online kampanji, održao je mr Milan Stojković, ekspert za digitalni marketing, koji je prisutne uputio u ulogu medija u kreiranju imidža turističke destinacije.