Rekonstrukcija parka u centru naselja Vrdnik

Foto: PrtSc/Facebook
U Vrdniku su počeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji Prnjavorskog parka u centru naselja. Ovo je još jedan u nizu projekata turističke infrastrukture u banji koji podržava Ministarstvo turizma i omladine.

Investitor je Opština Irig, a finansijer Turistička organizacija Opštine Irig. Planirano je da u toku leta radovi budu završeni, a Vrdničani će imati nov prostor za zabavu, okupljanje i kvalitetne sadržaje tokom slobodnog vremena. Prema projektu planirano je da se završi uređenje 12.500 metara kvadratnih parkovskog prostora sa zelenim površinama, igralištem, mobilijarom, amfiteatrom, fontanom i da se postave kiosci.
-Ovo je osmi infrastrukturni projekat koji se tiče poboljšanja turističke ponude u banji. Sve naše projekte finansira Ministarstvo turizma i omladine i lokalna samouprava. Mi smo jedna od retkih turstičkih organizacija u Srbiji koja već devet godina za redom realizuje po jedan turistički infrastrukturni projekat godišnje, rekao je Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Opštine Irig.
Sada je već poznata činjenica da je po broju poseta banja Vrdnik izbila na drugo mesto u Srbiji, pretekavši Sokobanju. U Opštini Irig kažu da zato mora da se nastavi trend ulaganja u turističke sadržaje, a park je samo jedan od njih, uz podršku resornog ministarstva.
-Mi zajedno sa Opštinom Irig činimo sve da unapredimo turističku infrastrukturu u ovoj opštini. Prošle godine to je bila etno tržnica u Vrdniku, a ove godine zajednički radimo na uređenju parka i nadamo se da će Vrdnik i naredne godine zadržati poziciju najposećenije banje u Vojvodini, odnosno druge banje u Srbiji, odmah iz Vrnjačke banje, rekao je boraveći nedavno u Vrdniku Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine.