Rekonstrukcija saobraćajnica iz putnog pravca Veliki Radinci, prema Bešenovu i Šuljmu

U toku je rekonstrukcija saobraćajnica iz putnog pravca Veliki Radinci, prema Bešenovu i Šuljmu. Radove je obišao načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić sa saradnicima.

Obišavši radove rekonstrukcije puta od Velikih Radinaca prema naseljenom mestu Šuljam i prema Bešenovu načelnik Jokića je rekao: „Rekostrukcija puta prema naseljenom mestu Bešenovo u dužini od 3,2 kilometara, prema Bešenovu vrednosti je 75 miliona dinara i finansira je Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Na ovoj trasi se vrši kompletna rekonstrukcija u smislu zamene asfaltnog sloja, ojačanja kolovozne konstrukcije, pravljenja novih bankina i kompletna rekonstrukcija postojećih kanala za odvodnjavanje. Na taj način će se dobiti na dugotrajnosti ove saobraćajnice i pre svega na bezbednom korišćenju od strane svih njenih učesnika.”

„Saobraćajnica prema naseljenom mestu Šuljam u dužini od 3,5 kilometara, u vrednosti od 95 miliona dinara takođe je finansirano od Javnog preduzeća „Putevi Srbije” i tamo će se pored radova koji se izvode na saobraćajnici prema naseljenom mestu Bešenovo dodatno raditi proširenje sa četiri na pet metara, jer postojeća saobraćajnica ne odgovara dvosmernom saobraćaju, i na ovaj način ćemo omogućiti da svi koji koriste ovu saobraćajnicu, istu koriste na bezbedan način. Ovaj put se koristi i za teretni saobraćaj nešto više jer je u blizini kop Fabrike cementa Beočin odnosno Lafarge, samom saobraćajnicom će se dobiti na kvalitetu saobraćaja, na bezbednosti, a mi ćemo vertikalnom i horizontalnom signalizacijom uticati da učinimo saobraćaj dodatno bezbednim pre svega za stanovnike naseljenog mesta Bešenovo, a i svih onih koji gravitiraju i koriste ovaj putni pravac”, dodao je Jokić.

Dragoljub Laketić, predsednik MZ „Bešenovo” kaže da su se meštani zbog problema na ovom putu, svakodnevno obraćali u mesnu zajednicu. Naglasio je da se izgradnjom ovog puta, rešava jedan dugoročni problem i poboljšava kvalitet života meštana.

Danijel Veselinović, predsednik Mesne zajednice „Šuljam” zahvalio se pre svih potpredsedniku Vlade Branislavu Nedimoviću na inicijativi za radove i što je imao sluha za probleme meštana. Danas je počela  jedna od najvećih investicija od 1988. godine u ovom mestu.

Radovi su počeli 25. maja i očekuje se da će u skladu sa vremenskim prilikama biti završeni u narednih mesec dana, odnosno do kraja meseca juna.