Ruma: Radovi u Glavnoj ulici u garantnom roku

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas radove na otklanjanju nedostataka i grešaka na kolovozu u Glavnoj ulici u Rumi, koje su se manifestovale u garantnom roku, pa tako sve troškove snosi sam izvođač radova.

Prvi sloj asfalta je već završen, do kraja dana se očekuje završetak i drugog finog sloja asfalta, posle čega će biti urađena horizontalna signalizacija, tako da će ulica od sutra biti prohodna za saobraćaj, rekao je predsednik Mančić.

„Mislim da je ovo prvi put da se upotrebila garancija odnosno menica za posao koji je urađen u prethodnom periodu, a da su utvrđene nepravilnosti. Odmah smo nakon rekonstrukcije 2018. godine uočili određene nedostatke i tada smo doneli odluku da ne radimo popravke po svežem asfaltu, jer bi verovatno oštetili taj sveži asfalt, nego smo sačekali da pred istek garancije otklonimo te nedostatke“, kazao je Mančić i dodao da je sam garantni rok od dve godine produžen za još šest meseci, pa se tako radovi umesto u decembru prošle godine rade danas u mnogo boljim vremenskim uslovima.

„Sam početak ulice kod Malog parkića nije bio na adekvatan način urađen u samom startu, a dve ili tri neravnine, ili ulegnuća, su se pojavili kasnije u toku ove dve godine. Izvođač je preuzeo na sebe da kompletnu širinu obe kolovozne trake uradi u novom sloju i ab asfalta i ovog finog, završnog. Ja samo mogu da se izvinim građanima što smo tri dana, od petka pa do danas, onemogućili normalno kretanje, ali svima nama je u interesu da ova ulica bude adekvatno i kvalitetno urađena, a naša obaveza je da branimo interese naše opštine, na izvođaču je da svoje nedostatke ispravi. Ovi radovi Opštinu Ruma ne koštaju ni jedan jedini dinar, rekonstruišemo je u garantnom roku“, naglasio je Mančić i dodao da su na mestima ulegnuća pronađene katakombe na dubini od 70 do 90cm.

„Izvinjenje svim našim građanima i onima koji su dobronamerno ukazivali na problem, ali i onima koji nisu, koji su spominjali koncert Cece. Malo pojašnjenje za njih, Ceca nije pevala na otvaranju ulice, već na obeležavanju svečanosti stogodišnjice prisajedinjenja Srema Srbiji, a i sama ulica je otvarana na taj dan zbog tog praznika i Dana grada Rume“, napomenuo je predsednik Opštine Ruma.