Šimanovci među najboljim investicionim lokacijama u Evropi

Foto: Opština Pećinci
Šimanovci su navedeni među najboljim investicionim lokacijama u Evropi, po pisanju Fajnenšal tajmsa. Predsenik opštine Pećinci Siniša Đokić je tim povodom izjavio da su, pored izuzetno povoljnog geografskog položaja, među ključnim razlozima za ovako visok investicioni rejting Šimanovaca i efikasna opštinska administracija i infrastrukturna opremljenost.

Na listi „Evropski gradovi i regioni budućnosti“ za 2024. godinu britanskog Fajnenšal tajmsa, koja rangira najbolje investicione lokacije u Evropi, među najboljim lokacijama za investiranje našli su se i Šimanovci, zajedno sa Beogradom, Leskovcem, Kragujevcom, Zrenjaninom i Suboticom.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je ovo kao veliko priznanje za Srbiju.

“Pre svega čestitke svima. Ovo je velika stvar, veliko priznanje i svakako će nam pomoći da nastavljamo sa dovođenjem rekordno velikih stranih investicija u Srbiju, kao i rekordnog broja investicija, ali ovo je takođe važno i za domaće investitore. Zato što kada izmerite da je neka opština ili neki grad u Srbiji povoljan ili jedan od najpovoljnijih u Evropi po uslovima poslovanja za investiranje, to znači da i domaći investitori, naša mikro, mala i srednja preduzeća, porodične firme, imaju dobre uslove za investiranje i da i oni samim tim postaju konkurentniji” – naglasila je predsednica Vlade.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić je tim povodom izjavio da su, pored izuzetno povoljnog geografskog položaja, među ključnim razlozima za ovako visok investicioni rejting Šimanovaca i efikasna opštinska administracija i infrastrukturna opremljenost.

„Pećinačka lokalna samouprava je izuzetno efikasna i u okviru svojih nadležnosti pruža podršku investitorima od početka do kraja investicije. Kompanijama i preduzećima koja posluju na našoj teritoriji na raspolaganju smo u svakom trenutku i uvek smo spremni da pomognemo u rešavanju situacija koje bi mogle negativno da utiču na njihov rad. Takođe, opština Pećinci ubrzano razvija komunalnu i putnu infrastrukturu i iz godine u godinu je sve opremljenija, što ima značajnog uticaja na investitore kada odlučuju gde da usmere svoja sredstva“ – rekao je predsednik Đokić.