Smenjena tri direktora rumskih javnih preduzeća

Foto: Sremske vesti

Na sednici Skupštine Opštine Ruma, na predlog lokalnog rukovodstva, izglasana je smena tri direktora rumskih javnih preduzeća.

Naime, čak 35 odbornika je podržalo smenu sada već bivših direktora dok su 2 odbornika Zelene stranke bila uzdržana.

Dužnosti su razrešeni Dragan Kosanović, dojučerašnji direktor JP “Gas” Ruma, Milan Karajlović, direktor JP “Vodovod” Ruma, dok je istovremeno na sednici Pokrajinkse vlade dužnosti razrešen Vojislav Mioković, direktor Gerontološkog centra “Srem”.

Većinu među novim direktorima čine žene, što u Rumi više nije novost, jer Opštinom već 8 meseci najuspešnije u istoriji Rume rukovode dve dame, navode Sremske vesti.

Na mesto direktora JP “Vodovod” odbornici SO Ruma izglasali su Snežanu Banjac dok je na mesto direktora JP “Gas” postavljen Zoran Negovanović, a Pokrajinska vlada je na mesto direktora Gerontološkog centra imenovala Jelenu Ovcin, dosadašnju direktorku Centra za socijalni rad u Rumi.

Potezi lokalne samouprave svakodnevno dokazuju da se u Rumi pojavila nova energija koja zaista želi da svoju opštinu postavi na mesto koje zaslužuje. Kako je predsednica obećala prvog radnog dana, Ruma će biti naprednija, čistija, poštenija i zelenija, a Rumljani će biti ponosni.