Otvorene Sportske igre mladih u Sremskoj Mitrovici

Danas u Sremskoj Mitrovice se održavaju Sportske igre mladih. Ova manifestacija promoviše druženje, prijateljstvo i timski duh, a ujedno i mesto u kojem se održava.

U našem gradu Sportske igre mladih svečano je otvorio Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Nakon svečanog otvaranja i plamena prijateljstva otpočela je manifestacija raznih igara. Na Trgu Ćire Milekića odigravaju su takmičenja u odbojci, atletici, između dve vatre, za decu uzrasta od 7 do 15 godina. Takmičenja u malom fudbalu i basketu se održavaju i na terenima pored Poslovno – sportskog centra „Pinki” i na više lokacija u gradu.

Podršku realizaciji ovog događaja dali su Gradska uprava za kulturu i sport, „Dunav osiguranje” i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za sport i kulturu rekao je: „Moram da naglasim da smo, nakon i više nego uspešnog procesa imunizacije, koji još uvek traje, vakcinisali 50%  naših građana tako da imamo taj luksuz i možemo da organizujemo ovako jednu veliku sportsku manifestaciju sa ovako velikim brojem učesnika. Sportske igare mladih su sa nama ili mi sa njima već osam godina, zahvaljujem im se što su izabrali Sremsku Mitrovicu kao doslednog partnera u organizaciji ovako velikog sportskog projekta. Deca su nasmejana, igraće se četiri discipline, ima puno dečaka i devojčica i dan je kao stvoren za njih kada trebaju da uživaju, da budu radosni, nasmejani, srećni. Grad Sremska Mitrovica je zajedno sa svojim partnerima učinio sve da takmičenje ima i više nego dobre uslove gde će deca, nadam se, postizati zapažene rezultate. Želimo im samo da se ne povrede, da ih posluži takmičarska, sportska sreća i neka takmičenje protekne u fer nadmetanju. Kao Grad Sremska Mitrovica postigli smo cilj, a to je promocija sporta, kao što se kaže, u zdravom telu, zdrav duh i u potpunosti smo uspeli u tome”.

Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije rekla je: „Sremska Mitrovica je uvek dobar domaćin i rado dolazimo. Ponosni smo na decu Sremske Mitrovice koja su prethodnih godina bili učesnici Sportskih igara mladih, bili su sa nama na međunarodnim završnicama i pokazali su, zaista, ono što mi želimo od njih, a to je da budu dobri na sportskim terenima ali su se lepo i družili. Volimo da dođemo ovde jer znamo koliko ste ponosni na vašu decu i s pravom jer deca iz Sremske Mitrovice postižu sjajne sportske rezultate. Imate i olimpijce, čekamo Tokio, nadamo se da će jednog dana upravo ova deca koja se sad takmiče na igrama mladih takođe biti tako uspešni. Sportske igre mladih i Olimpijske igre poštuju ista načela, sportski duh, zdrav način života, dostojanstvo na terenu i fer plej van njega. U Srbiji je ovo osma sezona, u Bosni i Hercegovini 11, idemo u Split da se družimo, da se igramo na sportskim terenima i da uživamo na plažama, da se sunčamo i pre svega družimo sa decom iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.”

Karavan prijateljstva i radosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije krenuo je u aprilu, od Priboja. Sremska Mitrovica je 21. grad je po redu. Sledi regionalno takmičenje, državno prvenstvo na Zlatiboru. Nakon toga će pobednici državnog prvenstva ići u Split na jednu veliku manifestaciju na kojoj će Sportske igre mladih ove godine proslaviti 25. rođendan.