Srbija probila magičnu brojku: Evo koliko sportista je posle uspeha odbojkaša obezbedilo mesto na OI u Parizu

foto logo wikipedia

Posle velikog uspeha odbojkaša, koji su zahvaljujući današnjoj pobedi Poljske nad Kubom obezbedili mesto na Olimpijskim igrama u Parizu i pre svog poslednjeg meča u Ligi nacija  sa Slovenijom, Srbija je uspela da probije brojku od 100 takmičara na najvećoj sportskoj smotri.

Uz ekipu odbojkaša, stigli smo do 109 takmičara u 15 sportova, a najbrojniji smo u košarci, posle čega sledi upravo odbojka.

Naime, košarka nam donosi čak 28 takmičara, pri čemu je tu 12 članova muške selekcije, 12 članova ženske, kao i četiri košarkaša u basketu 3×3.

Kada je reč o odbojci, tu imamo tim i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, što znači još po 12 takmičara, odnosno njih 24 ukupno. Muška vaterpolo selekcija ukupnoj brojci doprinosi sa 13 takmičara.

U atletici su norme ostvarile Angelina Topić, Milica Gardašević, Ivana Španović i Adriana Vilagoš (dakle, još četiri ukupno), u boksu ćemo gledati Vahida Abasova, Saru Ćirković i Nataliju Šadrinu (još troje), a kanu nam donosi još osam predstavnika na Olimpijskim igrama.

Biciklizam će nas obradovati sa još dvoje takmičara, a džudo sa njih čak šest (po troje u obe konkurencije), dok u veslanju imamo Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova u dubl skulu, odnosno Jovanu Arsić.

Kada je reč o streljaštvu, Lazar Kovačević, Damir Mikec i Zorana Arunović su za sada obezbedili norme i mesto na Igrama u Parizu, a u plivanju su to uradili sjajni Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Uroš Nikolić.

U stonom tenisu će nas predstavljati Izabela Lupulesku, dok u tekvondu gledamo Leva Korneva, Stefana Takova i Aleksandru Perišić. U tenisu (za sada) imamo Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, a rvanje nam donosi nade za medalju sa pet takmičara, a to su – Stevan Mićić, Ketag Cabolov, Georgij Tibilov, Mate Nemeš i Aleksandar Komarov.