Srebro za mitrovačke folkloraše

U Vrbasu je proteklog vikenda održan 62. Muzički festival dece Vojvodine i koncert folklornih ansambala, u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Folklorni ansambl “Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice, stariji uzrast, na ovom takmičenju osvojio je srebrnu medalju sa “Igrama iz Mačve”, u koreografiji Dragana Đorđevića, a pod umetničkim rukovodstvom ansambla Dragane Banovac Seke. Šef orkestra bio je profesor Edi Tajm.

– Na ovom Festivalu nastupili su najbolji dečiji ansambli iz cele Vojvodine, što predstavlja završnu pokrajinsku manifestaciju. Dvadesetak ansambala prikazali su folklorno bogatstvo naših narodnih običaja i tradicije iz svih krajeva Srbije. Deca iz ansambla “Branko Radičević” su zablistala kvalitetnom pesmom i igrom i zasluženo su osvojili srebrno odličje za ovu godinu – rekao je Dragan Đorđević, koreograf.

Domaćin manifestacije bio je Kulturni centar Vrbasa, a pokrovitelji Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opština Vrbas.