Sreća stanuje kod pet generacija Mitrovčanki! Od čukunbake Ljubice do bebe Magice!

Čistu  radost, smeh i sreću zatekli smo u poseti nesvakidašnjoj familiji sa pet generacija Mitrovčanki!

Kako samo on zna,  život  je spleo  porodični venac  od osamdesetjednogodišnje čukunbake Ljubice do devetomesečne Magdalene, od milošte Magice.

„Mlada sam se udala i nažalost, nisam dugo uživala u braku, već 21 godinu sam udovica.  Mlada  sam rodila svoje dvoje dece, sina i ćerku od kojih imam četvoro unučadi, petoro praunučadi i evo, moju najveću sreću čukununučicu Mariju Magdalenu, našu Magicu! Jako sam zadovoljna svojim životom i pored svih nedaća ostala sam zdrava i Bogu hvala, normalna, kaže čukunbaka Ljubica, poručujući mladima da je tajna  dugovečnosti u radu.

U prostranoj porodičnoj kući u Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića  od  pet,  žive tri generacije jedinstvenih  Mitrovčanki- prabaka Marija Štili (60),  njena unuka Nikoleta Krčelić Miščević (22)  sa suprugom  Matijom  i  njihova  devetomesečna  ćerkica  Marija Magdalena.

„Udala sam se previše mlada i sa 17 ipo godina rodila ćerku, ali  se nikad nisam pokajala, mada  je život bio dosta težak. Ovde sam radila kao trgovac, da bi 1992. godine otišli za Nemačku, gde je muž ostao invalid u kolicima, te sam ga 25 godina negovala.  Problema je bilo, ali problemi su tu da ih rešavamo!“,sa osmehom poručuje  prabaka Marija, kojoj je mala Magica najveća životna radost.

Kod  familije  Nikolić-Štili-Krčelić-Miščević vlada pravi matrijarhat,  jer pored pet generacija žena, čak su i kućni ljubimci  Beti i Maša  ženskog roda.

Kako u šali kažu , njihovi muški nisu bili te sreće, pa nisu poživeli pozne godine.

„Sve  žene u našoj familiji, izuzev  moje mame, rodile su sa 21 godinu i upravo to je naša tajna pet generacija žena. U srećnom braku sam već 23 godine, svi radimo u našoj porodičnoj firmi, a Ninu smo podržali svim srcem kada nam je saopštila pre dve godine da želi da se uda i da je trudna.  Naš zet  je izuzetan čovek, vredan i pošten, ubeđena sam da će njihov brak  uspeti i da će nas sve usrećiti sa još dece, uverena  je  Snežana Krčelić (42).

„Momčad familije čine deka,  tata,  moj muž  i  brat, mada se iskreno nadam da ćemo i mi imati još dece, pa će tu biti još dečkića, da poprave prosek! Inače, bilo je tu oko moje udaje raznih priča i saveta,  te da se udajem premlada sa 20 godina, da treba da pričekam da završim najpre fakultet. Ali, nisam se pokajala, gledajući moju mamu, baku i prabaku i njihove živote želela sam i ja da  stvorim porodicu mlada sa čovekom koga volim. Imam prelep život, svu moguću pomoć familije i iznad svega mog supruga, tako da ću moći da u dogledno vreme završim i fakultet. Želela bih da to bude Ekonomski, da mogu  da se pridružim ocu u porodičnoj firmi“, kaže Nikoleta.