Sremska Mitrovica će imati čak TRI PREDSTAVNIKA na Olimpijskim igrama u Tokiju!

FOTO: Sportski Žurnal

Vodeći se tekstom iz naslova, sigurno će se brojni Mitrovčani „zalepiti“ ispred TV prijemnika kada takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju počnu.

Istina, svi smo doživeli razočarenje neigranjem naše košarkaške reprezentacije i njihovim ispadanjem sa kvalifikacionog turnira ali čak 85 srpskih sportista boriće se sa većim ili manjim šansama za neko od odličja.

Naš grad može da se ponosi sa činjenicom da će čak troje takmičara iz Sremske Mitrovice učestvovati na ovim najvažnijim sportskim igrama.

Od petoro članova našeg olimpijskog atletskog tima, dve atletičarke su iz Sremske Mitrovice, bacačica koplja Marija Vučenović i Dragana Tomašević, bacačica diska.

“Ovo je moja prva Olimpijada tako da sam ja veoma srećna i zadovoljna i mislim da će to biti velika prekretnica u mojoj karijeri, ja ću dati sve od sebe i uvek dajem sve od sebe na velikim takmičenjima, tako ću i na ovom“, kaže Marija Vučenović, bacačica koplja AK Srem.

Istim žarom ka najboljoj formi stremi i druga Mitrovčanka. Uz trenera i disk Dragana Tomašević trenutno je u Hrvatskoj.

“Hvala svima na podršci, spremamo se za naše pete olimpijske igre, pozdrav sa priprema“, rekla je Dragana Tomašević, bacačica diska.

Za dobar rezultat sportistima su neohodni i rekviziti. Mariji je za Olimpijadu nedostajalo i novo koplje. U gradu nije bilo nedoumice.

GRAD POKLONIO KOPLJE MARIJI VUČENOVIĆ

“Atletski klub Srem je izašao sa zahtevom i molbom da se Mariji nabavi novo koplje“, kaže Vasilj Ševo, načelnik gradske uprave za kulturu i sport Sremska Mitrovica. Dodaje: “U sekundi smo verujte reagovali, za koga ćemo ako ne za našeg olimpijca, naravno i za Draganu Tomašević ćemo uraditi sve što bude potrebno kako bi dostojno reprezentovali svoj klub, grad, a samim tim i državu Srbiju.”

Kajakaš Bojan Zdelar

NAJMLAĐI ČLAN OLIMPIJSKOG TIMA

Kajakaš Bojan Zdelar jedan je od naših sportista koji će nas predstaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zdelar je naš najmlađi učesnik a za Olimpijske igre se izborio u Segedinu na finalu svetskog kupa.