Sremska Mitrovica dobila novu hiruršku kliniku

Sremska Mitrovica je, posle Šida, postala jedini grad u Sremu, gde na jednom mestu, u savremeno opremljenoj hirurškoj klinici, svako, kome je potrebna medicinska usluga tog tipa, može je i dobiti, najsavremenijim stručnim pristupom. Kliniku vodi poznati hirurg Prim.dr Goran Ivić, sa kojim smo ovim povodom porazgovarali.

1. S obzirom da je ova klinika jedina tog tipa u S.Mitrovici, šta Vas je navelo  i po kojim procenama opredelilo za otvaranje klinike?

Godinama unazad radim u privatnim ordinacijama i privatnim klinikama u zemlji i inostranstvu. I taj osećaj potrebe da pacijenti dobiju maksimalnu uslugu u adekvatnim uslovima me je vodila u odluci da otvorimo ovakvu jednu ustanovu. Ovo je jedina ustanova u mitrovačkoj opštini koja ima samo hirurgiju kao opredeljenje. Dakle, jedino ovde možete dobiti sve vrste hirurških usluga i za sada svaku vrstu hirurškog pregleda kao i procedure ambulatorne hirurgije. Ali naša intencija tj drugi korak će biti dnevna hirurgija.

2. Po čemu je specifična, s obzirom na Vaše izuzetno bogato iskustvo u radu i primeni brojnih naprednih metoda i procedura kojima vladate u oblasti abdominalne hirurgije?

Specifična je upravo zbog svog opredeljenja da bude ustanova koja vam pruža dnevno hirurške procedure, a tu spadaju mnoge operacije za koje danas u svetu ni ne postoji drugi način osim da se sprovode u dnevnoj bolnici. Ovim će se svetsko iskustvo dnevne hirurgije pokazati na delu, a paleta procedura će biti onolika  za koliko dobijemo saglasnost I odobrenje od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

3. Koje vrste hirurških pregleda, intervencija i operacija će ovde biti moguće uraditi?

U tom slučaju ćemo moći raditi od gastro i kolonoskopskih dijagnostičkih pregleda pa do operacije kila, šuljeva, laparoskopske operacije žučne  kese i mnoge druge. Za sada smo ograničeni na ambulatornu hirurgiju, ali nadam se, ne zadugo. Takođe ćemo omogućiti našim pacijentima obezbeđivanje bilo kog stručnjaka iz zemlje ili inostranstva, kao i konsultacije bilo kog tipa i na bilo kom nivou.

4. Da li stručni tim koji ovde radi garantuje uspešnost intervencija i kojim referencama to možete potvditi?

Referenca je uvek iskustvo, znanje i pacijentov osećaj pouzdanosti. Iako ih imamo, referenca nisu diplome i sertifikati, povelje i zahvalnice, već ono što stoji iza njih. A to je posvećenost i znanje, usavršavanje i osvajanje, koji su tu već oko 30 godina.

5. Na koji način je moguće zakazati pregled i koliko dugo se čeka na poziv?

Zakazuje se telefonima 022/611110 i 064/8247797 i preko maila info@hcsm.rs.

Termin je onaj koji odgovara pacijentu, a mi smo stalno tu za njih u Starom šoru 127.

Mi smo hirurški tim za vas!

Tekst: Biljana Sremčić