Sremska Mitrovica – grad bez neplivača

Na Gradskom bazenu je u toku završnica projekta „Sremska Mitrovica – grad bez neplivača, koji već šest sezona, okuplja učenike trećih razreda osnovnih škola iz seoskih područja Grada Sremska Mitrovica sa ciljem da im pruži veštine i znanja o plivanju i sigurnosti u vodi. Besplatna obuka, koju su sproveli stručnjaci iz Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, uz besplatan prevoz do bazena, omogućila je malim mališanima da savladaju veštine plivanja.

Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica je nosilac projekta, dok su Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Poslovno-sportski centar „Pinki“ bili zaduženi za realizaciju. Nemanja Crnić iz Sportskog saveza je istakao važnost projekta, naglašavajući da je Grad omogućio besplatan prevoz i stručni rad za učenike iz ruralnih sredina. Svake godine, oko 250 učenika uspešno završi kurs plivanja, što je rezultat predanog rada i angažmana svih učesnika projekta, zaključuje Crnić. 

Učiteljica Zorica Jeftić iz martinačke škole kaže kako su sva deca uspešno naučila da plivaju, zahvaljujući podršci Grada, ističući važnost plivanja za zdrav razvoj dece, a Angelina Anojčić Vuković iz Sportskog saveza je izrazila zadovoljstvo što su učesnici projekta strpljivo čekali završni dan, koji je obeležen polaganjem završnih plivačkih ispita. 

Ovaj projekat nije samo obogatio živote mališana već i ukazao na značaj zajedničke inicijative za unapređenje sigurnosti i zdravlja dece u vodi.