Srpska carina na Batrovcima otkrila dva pištolja, na Belom Bregu automatsku pušku

Carinici su 23. februara na graničnim prelazima Batrovci i Bački Breg, u saradnji sa policijom, otkrili dva pokušaja krijumčarenja oružja.

Slučaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je na izlazu iz zemlje, kada je na red za kontrolu pristigao automobil strane registracije.

U  automobilu je bio samo vozač. Vozilo je najpre pregledano mobilnim skenerom i snimak je ukazao na izvesne nepravilnosti kod menjača.

Daljim pregledom je u konzoli menjača pronađen specijalno pregrađeni prostor i u njemu dva pištolja marke „Taktical Hulk Pro“.

Pored oružja, čiji su okviri bili prazni, u istom prostoru pronađena je kutija sa 19 metaka 7,65 mm, kao i 2.800 kesica sredstva za potenciju „Kamagra“.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Bački Breg je istog dana prilikom detaljnog pregleda jednog kombija pronađena automatska puška „Thompson“.

Osim puške, ispod sedišta je pronađena i firmirana garderoba čija vrednost je prevazišla trećinu vrednosti vozila, zbog čega je i kombi privremeno zadržan.

Na pitanje zbog čega nije prijavio robu koju prevozi, vozač je izjavio da se radi o pošiljkama, koje je primio radi prevoza.

Oružje je u oba slučaja odmah preuzela u dalju nadležnost policija, dok će o sudbini zadržane robe i vozila odlučivati sud.