Šta će biti sa devojčicom koja je donela sekiru u školu u Staroj Pazovi? Oglasio se direktor, detaljno opisao šta se tačno dogodilo

foto printscreen blic.rs

Učenica šestog razreda OŠ „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi, donela je danas sekiru u školu. Kako su juče preneli mediji, ona je na odmoru izvadila sekiru iz ranca koju su joj stariji učenici i osoblje škole odmah oduzeli.

Direktor škole OŠ „Heroj Janko Čmelik“, Janko Havran, opisao je jutros kako se dogodio ovaj incident i otkrio šta će dalje biti sa devojčicom koja je donela sekiru u školu.

– Žao nam je što se ovaj događaj uopšte dogodio u Srbiji i što se dogodio u našoj školi, ali smo srećni što smo brzom akcijom svih zaposlenih i policije i Doma zdravlja sprečili da dođe do neke veće tragedije – kaže direktor škole.

– Juče je jedna učenica donela sekiru u školu, u školsko dvorište i sreća što su naši zaposleni dežurni nastavnici i pomoćno osoblje, koji i inače i dežuraju to primetili blagovremeno i na ulasku u školsku zgradu joj to oduzeli oruđe. Ona je tu sekiru predala dobrovoljno – kaže direktor Janko Havran.

Sreća je, napominje, da je sekiru primetilo osoblje, a ne učenici.

– Sticajem okolnosti, dežurna nastavnica bila je i razredna devojčice. Istog momenta smo zvali i policijsku stanicu, i Dom zdravlja i Centra za socijalni rad koji su se, mogu reći i da ih pohvalim, u roku od nekoliko minuta, 3-4 minuta stvorili u našoj školi i onda smo na taj način i završili ceo taj događaj – kaže direktor Havran.

Nastava je nastavljena da se odvija redovno, a nakon što su svu dali izjave u policiji, u školi su nastavili da rade po protokolu.

– Imali smo sastanke svih timova i sastanak kriznog štaba, i sastanak tima za nasilje i to je to. U toku današnjih dana obavešteni su roditelji da nemaju uopšte razloga za brigu, da su njihova deca bezbedna – kaže direktor Havran.

 

Šta očekuje devojčicu koja je donela sekiru u školu

– I nastavnici su bili bezbedni i čuo sam se i za predsednikom školskog odbora, sa predsednikom saveta roditelja, tako da danas imamo niz i set ovih svih sastanaka. Obavešteno je i ministarstvo, slučaj je postavljen i na platformu „Čuvam te“ – navodi Havran. 

Ističe da će se u celoj situaciji postupati strogo po pravilnicima i proceduri.

– Dalji koraci kada je u pitanju ova devojčica biće striktno po pravilniku. Imaćemo danas ponovo tim za nasilje, pa ćemo videti šta nam je dalje činiti. Ali striktno po pravilnicima, znači po nivoima nasilja, po opisima povrede, obaveza učenika, striktno po tome – naglašava direktor za „Nova TV“.