Stanje na putevima i graničnim prelazima (04. avgust 2023.)

Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Radovi na deonicama pojedinih putnih pravaca

• Auto-put E-75, petlja Novi Sad sever – petlja Novi Sad centar, u oba smera radovi na sanaciji naftovoda, u toku svetlog dela dana, do 25. avgusta.
U zoni radova za saobraćaj zatvorena preticajna traka u dužini od 150 metara, a saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.

• Inđija – Stara Pazova (centar), obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji puta do 8. avgusta.
Alternativni putni pravac za vreme obustave je put Inđija – Putinci i Putinci – Stara Pazova.

• Auto-put E-75, petlja Vladičin Han – petlja Vranje, ka Vranju do 03.08.2023.godine radovi na dilataciji; vozna i zaustavna traka su zatvorene za saobraćaj, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

• Auto-put E-763Ub – Lajkovac, ka Čačku – radovi na sanaciji klizišta do 10.08.2023. godine do 15 časova, uz zauzeće zaustavne trake, u dužini od 300m.

• Vrbas – Zmajevo do 30.09.2023. godine, do 17 časova- obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoza od Vrbasa do Bačkog Dobrog Polja i kroz Bačko Dobro Polje. Alternativni putni pravci su: Vrbas – Srbobran, pa Srbobran – Sirig i Sirig – Zmajevo.

• Bački Sokolac – Bačka Topola, obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji puta, do 01.10.2023. g, do 17 č.
Alternativni putni pravci tokom obustave su:

– Za vozila koja dolaze iz pravca Sente: kretati se državnim putem II A reda broj 105, ulaze u Bačku Topolu, skreću na državni put II A reda broj 100, do Karađorđeva odakle zatim nastavljaju prema Sokolcu;
– Za vozila koja dolaze iz pravca Kule: ulaze u Bačku Topolu, nastavljaju kretanje državnim putem II A reda broj 105, kreću se do ukrštaja sa državnim putem II A reda broj 100, odakle skreću levo ka Karađorđevu;
– Za vozila koja dolaze iz pravca Novog Sada: kretati se državnim putem II A reda broj 100 do Karađorđeva.

• Vlaško Polje-Mladenovac, deonica Vlaško Polje – nadvožnjak Mladenovac – radovi na rehabilitaciji uz naizmenično propuštanje vozila regulisano ručno mahačima do 30.08.2023. godine od 7 – 17 časova.

• Vrčin – Zaklopača- radovi na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac do 16.09.2023. godine, uz naizmenično propuštanje vozila.

• Auto-put E-75, petlja Trupale – petlja Niš Jug, smer ka Nišu, radova na rekonstrukciji mosta do 7. avgusta.
Na tehničkom službenom prolazu, saobraćaj je preusmeren iz desne kolovozne trake u levu kolovoznu traku i odvija se dvosmerno, zatim se ponovnim preusmeravanjem vraća u svoj redovan tok.
Na mostu, za saobraćaj zatvoren opštinski put ispod auto-puta, a saobraćaj se preusmerava na lokalne puteve.

Na naplatnim stanicama u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Stanje na graničnim prelazima

• Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije:

Na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje za putnička motorna vozila, na izlazu je 180 minuta, dok je na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje za putnička motorna vozila, na izlazu je 30 minuta.

Na graničnom prelazu Gostun, zadržavanje za putnička motorna vozila je oko 15 minuta.

Na graničnom prelazu Preševo, zadržavanje za putnička motorna vozila, na izlazu je 40 minuta , na ulazu 20 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina zadržavanje vozila je oko 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.