Svečano otvaranje Srpskog doma “Sveti Sava” u Šidu

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i direktor Ansambla narodnih pesama i igara Srbije „Kolo“ Zdravko Ranisavljević, svečano su otvorili Srpski dom „Sveti Sava“ u Šidu. 

„U godini velikog jubileja za naš grad, mnogo smo uradili, a danas smo uz blagoslov Episkopa sremskog, Vasilija otvorili Srpski dom. Vidovdan, 2023.godine, zbog toga će zauvek biti upamćen kao dan kada je Šid dobio svoj prvi Srpski dom. Ovo je mesto kome će mladi naše opštine udahnuti život, koje će članovi SKUD-a „Sveti Sava“ i tamburaškog orkestra oživeti muzikom i igrom. Pozivam vas na jedinstvo, kakvo smo pokazali otvorivši ovaj Dom, pozivam vas da zajedno radimo i stvaramo za našu zajednicu“, istakao je predsednik Opštine Šid Zoran Semenović. 

Posebnu zahvalnost predsednik je izrazio protojereju-stavroforu Radomiru Mišiću i sveštenstvu Arhijerejskog namesništva šidskog, saradnicima i prijateljima koji su radili na realizaciji ove ideje, te Zdravku Ranisavljeviću, ističući da je velika čast ugostiti Ansambl „Kolo“ u gradu baš na Vidovdan.

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.