Tokom vikenda nove protivepidemijske mere

Za predstojece dane vikenda 27.i 28. 02.2021.g. Krizni stab Grada Sremske Mitrovice , a u skladu sa odlukama i merama Republickog kriznog staba donosi sledece mere:

Za vreme predstojeceg vikenda , 27. i 28.02.2021.g, radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo , ugostiteljskih objekata , trznih centara,pijaca, kladionica, kockarnica,kao i objekata u oblasti sporta i rekreacije;teretane, fitnes centri,bazeni, baloni za fudbal,kosarku , tenis,i bilo koji drugi rekreativni sport, kao i igraonice ,ogranicava se tako da navedeni objekti mogu da rade od 6 do 14 casova.Zakazani sportski dogadjaji , pre donosenja mera , mogu se sprovesti po po planu, postujuci sve zdravstvene mere.

Radno vreme prodavnica prehrambenih proizvoda,trgovinskih i drugih radnjii prodajnih mesta na kojima se vrsi prodaja prehrambenih proizvoda, ogranicava se tako da  objekti mogu da radeod 6 do 20 casa..Ugostiteljski objekti i objekti za prodaju brze hrane mogu da vrse dostavu hrane od 14 casova.

Hoteli i pansioni mogu vrsiti svoje usluge od  u perodu od 6 do14casova ,a  samo prijavljeni gosti mogu koristiti uslugu  objekta do 23 casa.

Benzinske pumpe nakon 14 casova mogu da vrse uamo uslugu tocenja goriva.

Apoteke, veterinarske, medicinske i stomatoloske ordinacije, laboratorije,rade do 20 casova.

Zanatske radnje,menjacnice,servisi za motorna vozila,tehnicke preglede,servisi bele tehnike,koymeticki i frizerski saloni, saloni za negu lepote, cvecare,ogranicavaju se tako da objekti mogu da radeod 6 do 20 casova u navedenom periodu.

U svim objektima se moraju postovati merekoje se odnose na maksimalan broj lica u objektu, nosenje zastitnih maski, postovanje fizicke distance i  upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Zakljucak stupa na snagu odmah.