Toplo i sparno vreme, uz lokalne nepogode i grmljavinu

Toplo i sparno vreme, uz lokalne nepogode i grmljavinu

U većem delu zemlje toplo i sparno vreme. U popodnevnim satima moguće su nepogode praćene grmljavinom i kišom. Najviša dnevna temperatura do 33 stepena.

U Srbiji danas promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Biće toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području jak.

Jutarnja temperatura od 17 do 22, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 28. juna promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. 

Za vikend i početkom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena, pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme dok su pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u brdsko planinskim predelima. Od utorka, 2. jula, ponovo nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom.

 

Mogući promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost.

Promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su mogući kod meteoropata.